Translate

четвъртък, 7 юли 2011 г.

Янка Такева откри Седмата национална спартакиада на учителите с международно участие

На 07.07.т. г. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители откри Седмата национална спартакиада на учителите с международно участие, провеждана под патронажа на министър-председателя на Р.България Бойко Борисов и президента на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров.
430 учители от България, Полша, Румъния и Русия, ще се състезават в девет вида спорт: тенис на маса, плажен волейбол, стрийтбол, шахмат, дартс, футбол, плуване, теглене на въже, лека атлетика, в продължение на три дни, в курортния комплекс Албена . Сред основните цели на инициативата са популяризирането и утвръждаването на работническия спорт сред работещите в системата на средното образование, както и развитие на сътрудничество и солидарност сред  учителите от различните страни.
Спартакиадата се организира ежегодно вече седем поредни години от Синдиката на българските учители и Българска работническа федерация „Спорт и здраве” към КНСБ.
Сред гостите на тържествената церемония при откриването на Седмата национална спартакиада на учителите с международно участие бяха: Красимир Вълчев, главен секретар на МОМН, Димитър Александров, областен управител на област Шумен, Тодор Георгиев, заместник-областен на област Добрич, Камелия Койчева, заместник-кмет на Добрич, Йордан Грозданов, заместник-кмет на Велико Търново, Йорданка Атанасова, началник на РИО на МОМН – Варна, Малина Николова, председател на Общински съвет – Враца, Маринела Петрова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности” в община Враца и Радка Тошева, общински съветник в община Враца.
Поздравителни адреси до участниците в мероприятието изпратиха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на образованието, младежта и науката,проф. Сергей Игнатов, кметът на София  Йорданка Фандъкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров, кметът на Варна Кирил Йорданов и кмета на  Добрич Детелина Николова.
Очаква се в тържествената церемония по награждаването на победителите в Седмата национална спартакиада на учителите с международно участие, която ще се състои на 9 юли т.г., да вземе участие и Мартин Рьомер, регионален директор на Европейския синдикален комитет по образование.
За първи път през тази година на Спартакиадата ще бъде връчена и специалната награда на името на проф. д-р Желязко Христов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар