четвъртък, 7 юли 2011 г.

Здравния туризъм в България ще има-стройна организацияТова обясни за в-к "Стандарт" д-р Венцислав Стоев, председател на УС на Клъстера за здравен туризъм.
Ръководството на сдружението се събра преди дни да обсъди разработването на проект, с който ще кандидатства за финансиране по оперативна програма "Конкурентоспособност" на ЕС за развитие на клъстерите в България.
Очакваме в клъстера да се включат медицински и стоматологични центрове, лекари, зъболекари, туроператори, застрахователи, банки, хотелиери, обясни д-р Стоев. Идеята е чужденците, които посещават страната ни, да имат възможност да получат информация за пълен пакет услуги - медицински, стоматологични, рехабилитационни, естетични, хотелиерски. Клъстерът ще има собствен сайт, на който ще качим пълна информация за своите членове, услугите и цените, които предлагат. Заявка са дали медицински звена от София, Пловдив, Бургас, Варна и Стара Загора, които са сертифицирани по ISO 9001/2008. В тези градове има летища, което ще улеснява чужденците, коментира д-р Стоев. Той изтъкна, че до края на годината родният клъстер ще стане член на Medical tourism association.

Няма коментари:

Публикуване на коментар