Translate

понеделник, 4 юли 2011 г.

Над 30 000 души във Facebook копнеят за „Ден без Бойко Борисов”

Желаещите да се включат към групата, както и еуфорията покрай инициативата, се увеличава постоянно.
Датата 5 юли, когато се предполага, че в общественото пространство ще бъде спестено името и появата на Борисов, не е избрана случайно от създателите на групата. Тя съвпада с годишнината победата на ГЕРБ в парламентарните избори. Това е и празникът на МВР, при който според авторите на групата в социалната мрежа би било почти невъзможно премиерът да пропусне участие в някое от мероприятията по този повод.
Въпреки изразеното недоволството на Борисов срещу тази инициатива, организаторите не само не се отказаха от идеята си, но намериха множество съмишленици в това начинание.
Възможен ли е „Ден без Бойко Борисов" ще стане ясно на 6 юли в 00.00 часа.
Сross-bg.net
------
В призива „Ден без Бойко Борисов” се казва поне да 24 часа да не бъде споменавано името на Бойко Борисов, независимо от това дали е направил някой гаф, или пък е постигнал нещо значимо.
„Нека на 5 юли да си седим/лежим на сянка, да отпиваме от бирата/коктейла си и да не дискутираме поне за ден правителството и в частност премиера. Нека българските медии изоставят поне за ден стария албански модел: „Добър вечер, Енвер Ходжа!“ и се съсредоточат върху по-важни теми от сорта на: цената на бирата и цацата, пияните британци из морските курорти, трансферните саги из А група, новите хитове на Лейди Гага и Милко Калайджиев и не на последно място гръдната обиколка на Преслава“ – пише в апела, публикуван във Фейсбук.
 Инициаторите подчертават, че инициативата не е насочена нито срещу ГЕРБ, нито срещу премиера. Тя цели да откъсне медиите от култа към Борисов и да съсредоточи вниманието им към значими обществени проблеми. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар