Translate

понеделник, 4 юли 2011 г.

Първата частна болница в Източна Европа отпразнува своя 20-годишен юбилей

Той бе отбелязан с откриването на нов медицински спа център, който е снабден с най-съвременното оборудване, необходимо за възстановителни процедури-джакузи, тангентор и сауна. Особено подходяща за лечението на заболявания на стомашно-чревния тракт, черния дроб и жлъчката е хидроколонотерапията, която се прилага при хронични колити, алергии, алкохолни, наркотични и медикаментозни отравяния.
Спа центърът предлага още вакуумтерапия, подходяща за третиране на целулит във всички стадии. Най-впечатляващата придобивка е кислородната капсула, работеща на принципа на барокамерата с 99% чист кислород, и която осигурява стимулиране на цялото тяло, детоксикация и клетъчен метаболизъм.

Медицински комплекс „Хигия” включва и диагностично-консултативен център, многопрофилна болница за активно лечение, и групова практика от общопрактикуващи лекари.
В МБАЛ „Хигия” функционират отделение по хирургия със сектори по съдова хиругия,  лицево-челюстна хирургия, детска хирургия, клиника по естестично-пластична хирургия, клиника по урология, отделение по анестезиология и интензивно лечение, отделение по детски болести, акушеро-гинекологичното отделение и кардиологично отделение с лаборатория по инвазивна кардиология.
Болницата е оборудвана със съвременна апаратура за ендоскопски и лапароскопски хирургични интервенции.Средногодишно капацитетът и е около 7500 преминали болни.
В МБАЛ „Хигия” е и единствената лаборатория за инвазивна кардиология в пазарджишка област. Операционните зали са снабдени със система за видео и аудио обмен и наблюдение, изградена на принципа на телемедицината. С това е създадена възможност за визуализация на посочените дейности в реално време с учебна или консултативна цел.
В ДКЦ „Хигия” се осъществява диагностика и лечение на болни по над 20 специалности. Функционират  клинична, микробиологична, патоморфологична лаборатории, структура по образна диагностика и сектор по екстракорпорална литотрипсия за неоперативно разбиване на камъни в бъбреците.
Капацитетът за обслужване на пациенти в ДКЦ „Хигия” е над 100000 годишно. Ежедневно капацитетът е около 300-350 пациенти с над 400 медицински услуги.
-----
Медицински комплекс „Хигия” е основан през 1991 г. от д-р Стайко Спиридонов, като първото лечебно заведение за болнична помощ с частна собственост в България и Източна Европа. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар