Translate

вторник, 5 юли 2011 г.

Фолкпевецът Крум стартира 3-месечна социална кампания за превенция на хепатит В

На 29 юни 2011 г. в Bar Flight се състоя представянето на неговия нов социален проект на за превенция на хепатит В, по време на който за първи път бяха показани и кадри от болничното му лечение.
Кампанията, която изпълнителят от „Ара мюзик" е подел, цели да предпази младите от болести, предавани по полов път.  
 Крум  е обвързанлично  с каузата, тъй като той самият е преболедувал  хепатит В и е лежал в Инфекциозна болница, поради непредпазливост при секс
Това лято той ще проведе турне, на което ще призовава за практикуването на безопасен секс, с цел превенция на заболяването и ще раздаде 20 000 презерватива на младежи от цялата страна
„Правете секс, забавлявайте се, но го правете разумно. Ако знаеш как да предпазваш себе си, ще предпазиш и своя партньор. Лично аз заразих човек, което вече няколко години много ме тормози", заяви Крум по време на официалното представяне на социалната инициатива. 
Подкрепа на кампанията от страна на НПО и в частност на пациентските организации за борба с хепатит, бе заявена от г-н Радослав Русинов, който разясни основните характеристики на заболяването и значимостта на превенцията.
-----

За хепатит В:
Хепатит В е вирусен хепатит, който се предава основно по кръвен и полов път. Заболяването е изключително коварно с това, че симптомите му често се пренебрегват и заболяването се диагностицира в късна фаза, когато вече са настъпили усложнения като цироза и дори рак на черния дроб. Едно от най-сигурните условия за благоприятния изход от заразяване с хепатит В или С е ранната диагностика.

За Крум:
Крум е един от най-популярните български изпълнители в жанровете поп и поп-фолк. Има редица отличия както в България – за видеоклип, дуетна  песен, най-прогресиращ изпълнител, баладична песен, така и отличия от фестивали в Македония, Хърватия и Босна и Херцеговина. През 2010 година представя България на Балканските музикални награди. В кариерата си има записани дуети с Миро, Емануела, македонската певица Саня Гьошевска.

Няма коментари:

Публикуване на коментар