Translate

събота, 22 октомври 2011 г.

След две години УМБАЛ „Александровска” ще бъде най-модерния онкологичeн център в страната

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет  и е на стойност 12 828 796 лв. Основната цел е да се подобри и модернизира здравната инфраструктура на УМБАЛ „Александровска” чрез въвеждане в експлоатация на високотехнологична апаратура за диагностициране и лечение на злокачествените заболявания.
„Част от тази апаратура е авангардна за страната. Заедно с Центъра за позитронна-емисионна томография (PET/CT), който също е на територията на лечебното заведение и представлява най-съвременния хибриден метод за функционална и морфологична образна диагностика на онкологичните заболявания, Александровска болница е на път да се превърне в онкологичен център от европейска и световна величина”, съобщи Изпълнителният директор на болницата проф. Лъчезар Трайков.
Ежегодно през лечебното заведение преминават не по-малко от 150 000 пациенти, от които 32 000 се хоспитализират. От тях 7.8 % са с онкологични заболявания. Срокът за изпълнение на проекта за изграждане на „Център за ранна диагностика и лечение на онкологични заболявания в УМБАЛ „Александровска” е двугодишен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар