Translate

вторник, 18 октомври 2011 г.

Д-р Елена Пенчева: Усмихни се на живота, за да ти се усмихне и той


Лекарката откри първия в Пловдив дентал СПА център “Амайа” В клиниката предлагат затворен цикъл услуги - от преглед до пълно възстановяване.
Според световни проучвания между 9 и 14% от хората  избягват денталната помощ заради страх и притеснение. “При мъжете този страх определено е по-силно изразен. Мнозина търсят стоматологична помощ едва когато “ножът опре до кокала”, споделя впечатленията си д-р Пенчева. Затова тя е категорична, че зъболекарят трябва и да е психолог, който да намери път към сърцето на пациента. Според нея доверието е ключът към успеха.
Трето поколение лекар, д-р Пенчева успява да съчетае усета си към красивото с най-новите технологии. Тя е категорична, че спокойният пациент гарантира 50% по-добра и по-бърза работа. А елегантната обстановка и интериора на клиниката є са предпоставка за пълен релакс. Пациентите могат да избират между няколко различни кабинета. Японска вишнева градина, дъбова гора, есенни листа или лазурносиньо небе с бели пухкави облаци са гледките, на които те се наслаждават, отпуснати в ергономичните столове на фона на тиха музика. “Амайя” разполага  и с рентгеноложка лаборатория, оборудвана с техника на водещата финландска фирма  PLANMEСA, където се правят високачествени дигитални зъбни снимки, необходими за  правилното диагностициране и екзактно лечение. В сградата на бившите хали в “Кючук Париж”, където се намира “Амайя”, е създадена и модерна зъботехническа лаборатория. “Инвестираме във висококачествена апаратура и материали последно поколение. Но най-важната ни инвестиция е екипът, с който работя - всички са млади, амбициозни. Следят всяка новост в бранша и са безкрайно креативни”, казва д-р Пенчева. Член на екипа на “Амайа” е и водещият пловдивски имплантолог д-р Мартин Трифонов. Лекарите предлагат целия спектър дентални услуги - естетична стоматология, имплантология и др., като пациентът може да се възползва от затворения цикъл - от преглед до пълно възстановявяне. “За съжаление мнозина нямат създадени навици и търсят помощ, когато проблемът вече не търпи отлагане. Но се наблюдават и положителни тенденции - все повече хора започват да се грижат за себе си, което включва здрави зъби и красива усмивка.
През последните години благодарение на съвременните  материали в денталната медицина има истинска революция. Докато преди, за да получи красива усмивка, стоматологът първо трябваше да изпили зъбите на пациента си като на индианец, то сега благодарение на адхезията, или, както е по-популярна - директната естетическа реставрация, процедурата е далеч по-лесна и безболезнена. Специалността на д-р Пенчева - протезист-ортопед в съчетание с развитото
чувство за естетика, са є полезни при художествената реставрация на зъбите.
Това е една от най-ефектните и същевременно най-щадящата зъбите терапия, която може да бъде извършвана съответно  само от висококвалифициран специалист. С помощта на адхезията могат да бъдат направени коронка, фасета, мост.
Д-р Пенчева не смята амбицията за порок и признава, че след създаването на “Амайя” е далеч по-уверена в себе си. Като повечето съвременни дами, тя балансира между работата и семейството, като се опитва да не ощетява никого. “Тази година съм с двама ученици - единият е първолак, но засега се оправяме. Най-голямата ми подкрепа е съпругът ми, който е невероятно толерантен”, казва д-р Пенчева.
Посипва си главата с пепел и признава, че не готви много често. “Но пък съм толкова заета, че нямам време и за чисто женски удоволствия като шопинг и СПА процедури. Опитвам се да намеря време за йога, тъй като в нашата професия физическото натоварване е много голямо, а принудителните статични пози водят до хронични болки и гръбначни изкривявания. Но засега май само се опитвам”, шегува се тя.
В-к "Марица" 

Няма коментари:

Публикуване на коментар