Translate

събота, 22 октомври 2011 г.

Кметът Фандъкова обеща пари ДКЦ-та

От бюджета на Столичната община ще бъдат отпуснати средства за ремонт на сгради на диагностично-консултативните центрове (ДКЦ) и за покупка на ново медицинско оборудване. Това обеща кандидатката за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова на среща с екипа на 12 ДКЦ-та.
„Девет от общо 23 центъра в София са в тежко финансово състояние, но другите се развиват добре", отчете Фандъкова. Средства щели да се отпускат на онези бивши поликлиники, които имат повече пациенти и работят добре. По-рано през деня кандидатката се срещна и с представители на организации на хора с увреждания.
„За мен е много важен диалогьт между нас, защото въпросите, свързани с интеграцията на хората с увреждания, са мой приоритет", обясни тя, след като подписа с представители на организациите етично споразумение. В него се предвижда Фандъкова да продължи да подкрепя инициативите и предложенията за постигане на по-висок стандарт на живот и по-качествени социални услуги за хора с увреждания в София, Фандъкова увери и че ще се развива програмата на общината ,,Асистент за независим живот".

Няма коментари:

Публикуване на коментар