Translate

вторник, 18 октомври 2011 г.

Актавис дари на Либия лекарства за € 2 млн.


Най-голямата генерична компания у нас и четвърта в света "Актавис" дари на Либия лекарства за 2 млн. евро. Медикаментите бяха изпратени от Малта на 16 октомври и ще бъдат доставени в Триполи през седмицата, категоричен бе главният изпълнителен директор на фирмата Клаудио Албрехт. Компанията прати в Джамахирията лекарства за сърдечни заболявания, за гастроентерологични проблеми, както и противовъзпалителни и болкоуспокояващи продукти. Общо 170 палета с лекарства за спешна помощ пътуват от Малта за Триполи.
"Ние знаем, че Либия е изправена пред сериозен недостиг на елементарни продукти от първа необходимост. "Актавис" е една от най-големите генерични фармацевтични компании в света и държи на своята социална отговорност. Ето защо сега даряваме на Либия лекарства на стойност 2 млн. евор", заяви Албрехт. Главният изпълнителен директор на световната компания подчерта, че дарението нямало да се осъществи без подкрепата на малтийското правителство.
Лекарствата са изпратени до Организацията за доставка на медикаменти към Министерството на здравеопазването на Либия. Властите в Триполи ще разпределят дарението на "Актавис" до всички засегнати региони в страната. Д-р Мохамед Сайех, който е член на временното правителство на Либия, лично благодари на компанията от името на либийския народ за проявената щедрост в ситуация на криза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар