Translate

понеделник, 17 октомври 2011 г.

В Бургаската болница вече преглеждат с модерен 4D ехограф

Д-р Трепечов работи с новия  ехограф

Бургаската болница получи високотехнологичен 4D ехограф, модел My Lab 50, закупен със средства на Община Бургас. По предложение на кмета Димитър Николов в бюджета на общината за 2011г. бяха отделени 106 000 лв. за най-важните нужди на пациентите в областта, които бяха изложени на среща между градоначалника и ръководството на болницата.
С останалата сума е закупен хистероскоп и хирургичен комплект за извършване на операции в областта на безплодието при жената. Уредът представлява оптична система за изследване на маточната кухина.
Той и новият 4D ехограф допълват ин витро центъра, който заработи наскоро  в МБАЛ-Бургас, защото с тях ще се извършват прецизни изследвания установяващи причината за стерилитета.
Ехографът е на стойност 60000 лв. и дава възможност за ранно откриване на вродени аномалии и малформации при плода т.е. ще се използва при бременности, които протичат тежко. С него с точност ще може да установи дали в конкретния случай става дума за извънматочна бременност, киста или нещо друго и така да се постави диагнозата въз основа на която ще може да се проведе най-правилното лечение, съобщи д-р Златин Трепечов, началник на Гинекологичното отделение към МБАЛ-Бургас.
Ехографът има доплерова приставка, която проследява кръвотока между майката и плода при нормална и при усложнена бременност.
Благодарение на него могат да се открият бъдещи болести при плода, които още не са дали симптоми.
Ехографът разполага с цветен принтер на който се отпечатват ехографските снимки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар