Translate

четвъртък, 20 октомври 2011 г.

МБАЛ „Токуда Болница София” организира безплатни профилактични детски прегледи

Педиатрите ще преглеждат записаните деца на 26 октомври между 08,00  и 14,00 часа

Целта на консултациите е ранна диагностика и профилактика на едни най-разпространените детски болести и проблеми – дихателни и нефрологични проблеми, нарушения, проблеми с теглото и обмяната на веществата, неврологични, ревматологични, диабет, деца страдащи от нощно напикаване  и др.
Прегледите ще се извършат на 26 октомври в Клиниката по педиатрия от 08,00 до 14,00 часа след предварително записване на тел: 02/403 4000 или при предварително записване на регистратурата на Клиниката по педиатрия .
По време на тях ще бъде направена цялостна оценка на здравословното състояние на детето, както и препоръки за лечение, когато това се налага.
По думите на доц. Маруся Лилова, началник на Клиниката по педиатрия в МБАЛ „Токуда Болница София” грижата за детското здраве и подобряване на достъпа на децата до качествено медицинско обслужване е  основната задача като педиатрите. Тя  допълни, че профилактиката и ранната диагностика на заболяванията в детска възраст са най-сигурните средства за предпазване от социално значимите и хронични болести. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар