От 12:30 часа по bTV в „Ловци
на храна” - Chef Андре Токев и Събин Ранков ще се отправят към Родопите. Техни
любезни домакини ще бъдат Емил и Емилия Атанасови, които са избрали
асеновградска област за свой дом и място, където да отглеждат коне, говеда,
зеленчуци, плодове и билки.
Емил ще демонстрира на
„ловците на храна“ как се организират екстремни конни състезания с препятствия.
Заедно, те ще се насладят на красивата гледка на язовир Сушица и водопада
Лястовичи вир. Докато Събин се учи да прави плодови сладка, Chef Токев ще разбере как приятелят му се грижи за
планината, къде ходи на пикник и как асеновградчани приготвят прясна пъстърва
със зеленчуци на камък.
Chef
Токев ще разкаже на Събин
за Асеновата крепост, построена първоначално от траките заради стратегическото
й разположение и модернизирана от цар Иван Асен. А Емил ще даде повече
любопитни детайли за местните забележителности - Белинташ, Караджов камък,
Кръстова гора. Светилищата се смятат за енергийни полета, които хората посещават, за да се заредят
емоционално и физически. Chef Токев ще научи как се отглждат месодайни говеда, ще набере жълт
кантарион, салвия и котешки нокът, масловки и челадинки. Журито на MasterChef ще приготви карпачо от говеждо „по родопски“ и
ще сподели любопитната история за създаване на предястието, свързана със
здравословното състояние на италианско графиня.
Колко обича професията си
Събин Ранков, какво гласят легендите за златната колесница на Александър
Македонски и кои са основните правила при езда? Как изглеждат праисторическите
вилици, защо траките са придавали мистичност на Белинташ, как изглежда
„българският Свинкс“ и колко богати на билки са Родопите, зрителите ще разберат в неделя.
Няма коментари:
Публикуване на коментар