Translate

четвъртък, 31 октомври 2019 г.

Българска федерация по биатлон се присъединява към голямото семейство на Нестле за Живей Активно!


Това е първият зимен спорт, който става част от инициативата

Нестле за Живей Активно! разширява своя обсег и от настоящата година Българска федерация по биатлон става част от голямото семейство на най-мащабната кампания за спорт и балансирано хранене у нас. Това е и първият зимен спорт, който ще се включи в инициативата. Като част от партньорството Нестле България ще подпомогне дейността на 16 спортни клуба по биатлон, като осигури оборудване, което да се използва както за тренировки на бъдещите шампиони, така и по време на състезания.
Във връзка с това Нели Ангелова, директор Комуникации на Нестле Югоизточен пазар, сподели:
-Водени от стремежа си да мотивираме все повече българи да се хранят балансирано и да се движат повече, включихме в Нестле за Живей Активно! и един спорт, който е не само многокомпонентен, но и възпитава важни навици у подрастващите. Също така това е и първият зимен спорт, част от инициативата, защото е важно хората да се движат постоянно без значение от сезона. Биатлонът е Олимпийски зимен спорт, който комбинира ски бягане и стрелба с малокалибрена пушка на 50 метра. Съчетаването на двата спорта, които са различни по своята същност, налага придобиване на умения и навици както на физическо, така и на психическо ниво при младите. Това е активност, която носи не само ползи за здравето, но и много емоции, както за практикуващите го, така и за зрителите.
„Като човек, израснал със спорта, за мен той е начин на живот. Вярвам, че е много важно да
мотивираме младите да спортуват, защото спортът е в основата на всичко. Именно затова много се радваме, че Българска федерация по биатлон се включва в инициативата Нестле за Живей Активно! и заедно ще имаме възможност да популяризираме ползите от движението сред българите“, каза Екатерина Дафовска, най-успялата българска биатлонистка, двукратен Олимпийски шампион и президент на БФ Биатлон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар