Translate

четвъртък, 31 октомври 2019 г.

Връчиха отличия за Родолюбие и Будителски дух


Христо Димитров, Христо Смолянов, Ивелин Михайлов и екипът Руните Говорят са сред призьорите

Годишни награди за Родолюбие и Будителски дух бяха връчени в навечерието на Деня на народните будители във Военния клуб, съобщи ВИП Комюникейшън.
Празникът бе под патронажа на Съюза на военноинвалидните кооперации - с председател Борис Николов и инициативата "Една детска сълза- една молитва". Международната Организация на Обединените българи бе организатор на празничната вечер.
Мотото на събитието бе – „Да събудим институциите!“ като пред гостите организаторите представиха петицията за  - "Неотложна промяна на официалната българска история и спиране на гаврата със славното миналото на народа, създател на днешната цивилизация". Инициативата е подкрепена от родолюбиви организации в страната и хиляди българи от цял свят. Петицията за ревизия на българската история на държавно ниво е въз основа на най-мащабното независимо генетично изследване на българите към американската лаборатория „Фемили Фрии ДиЕнЕй“, направено във Франция от инж. физ. Евгени Делев, а инициатори са журналистката Патриция Кирилова - експерт по опазване на Културно историческото ни наследство и изследователят Мила Салахи, част от интердисциплинарния екип Руните говорят, който възстановява древната българска история.
"Бързите темпове на развитие на някои нови науки като Генетичната генеалогия и Популационната генетика ни спомогнаха през последните десет години да дадем отговор на въпроса за произхода на нашия народ. Множество факти говорят за подмяна на нашата история в годините непосредствено след Освобождението на България, чрез наложено външно политическо вмешателство, което е намерило почва и е било прието от новоформираната българска интелигенция. Външните политически интереси са се стремили да заличат древната българска история и да ни превърнат в млад новодошъл на Балканите номадски народ - без културно наследство, без писменост, без религия и без постоянно местоживеене. Целта е била да нямаме претенции при разпределението на териториите между новосъздадените държави през 19-ти век. Тази тенденция продължава и до днес - повече от пет поколения професори защитават титлите си върху една фалшифицирана българска история, което е абсурдно да продължава, тъй като е особен вид антибългарска политика и следва да бъде квалифицирана като престъпление против републиката. Изучаването на настоящата история от нашите деца обезличава нашия народ и култура, смачква самочувствието на младото поколение българи, които ще са бъдещата движеща сила на нацията и довежда нашия народ към самоунищожение. Нашата история е пряко свързана не само с европейската история, но и със световната древна история като цяло. Множество учени по света пишат за древния произход на българите. Ние, долуподписаните, не приемаме фалшификацията на българската история, защото това е престъпление срещу всеки българин и престъпление срещу България!", каза при откриването на вечерта журналистката Кирилова, инициатор на петицията.
Изследователката Мила Салахи представи пред гостите Българския Генетичен Проект, към американската лаборатория «Фемили Три ДНА» , чийто автор е живеещият във Франция управител на проекта - инж. физ. Евгени Делев.
По време на церемонията бяха отличени съвременните будители на Българския дух. Сред отличените са - Христо Димитров – създател на ансамбъл Българе и най- родолюбивата телевизия, носеща същото име; Христо Смолянов - Изследовател на древната българска история; инж. физ. Евгени Делев – управител на българският генетичен проект към американската лаборатория Фемили фрии ДиЕнЕй; "Руните говорят" за изследванията на древната ни българска история - Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Стефан Ганев и Даниел Калчев; Дончо Георгиев - управляващ съдружник на агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън за популяризиране на благородни инициативи и добрите примери в България; Борис Тодоров – 16-годишен ученик от СУРИЧЕ "Д-р Петър Берон“, Перник - за поредицата от исторически публикации; полк. о.з. Валентин Николов – за безвъзмездната помощ и подкрепа в изграждането на парк Кръстец, над гр. Плачковци, където са се водили най- тежките битки на българските опълченци; Вайдин Салахи, Република Северна Македония - подкрепил изследванията на древната българска история и участвал в редица благотворителни и родолюбиви каузи; Тихомир Славов- за изграждането и поддръжката на паметници на българските опълченци, загинали в руско-турската освободителна война и много други родолюбиви българи – отдали сърце и живот на/за тази кауза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар