Translate

вторник, 29 октомври 2019 г.

Безплатни кардиологични прегледи в УМБАЛ „Александровска“


Кардиолозите от Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести стартират кампания с безплатни прегледи всеки петък на м. ноември от 9 до 13ч., в к-т №2 на Диагностично-консултативния блок. Предварително записване на тел. 02/ 9230 586.
Кампанията е предназначена за пациенти с неконтролирана артериална хипертония; захарен диабет и сърдечно-съдови заболявания; преживян инфаркт/инсулт; хронична сърдечна недостатъчност; ритъмни нарушения /усещане за сърцебиене и "прескачане" на сърцето/; дислипидемия /повишени стойности на холестерола/.
-----------------------
В рамките на м. ноември., специалистите от Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Александровска“ ще консултират безплатно хора с наднормено тегло; гръдна болка; задух и/или високо кръвно налягане. Прегледите ще се извършват всеки делничен ден от 14 до 18.00ч. в приемно-консултативния кабинет на клиниката /вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”/. Предварително записване на тел.: 02/9230 467.
Направления по НЗОК не се изискват. Прегледите са част от кампания на лечебното заведение за ранно откриване и проследяване на заболяванията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар