Translate

вторник, 11 юли 2017 г.

Вицепрезидентът на Р. България Илияна Йотова стана почетен член на Съвета на жените в бизнеса в България



 -В мое лице имате ревностен пазител и защитник на правата на жените. Ще отстоявам правото на всяка една от нас да изразява мнението си публично, заяви Йотова, по време на срещата по покана на Съвета, на която бяха дискутирани широк спектър от теми, свързани с равнопоставеността на жените, както и очертаването на съвместни проекти и инициативи, които биха имали значима обществена стойност.
Една от идеите - резултат на ползотворните дискусии по време на срещата, е предложението на вицепрезидента за организирането на съвместен форум на тема „Бизнесът срещу лошите новини”.
Медийната среда беше част от множеството теми, по които Съветът разговаря с вицепрезидента. Равнопоставеността на жените, възможностите за професионалното  им развитие и израстване и ученето през целия живот бяха сред акцентите в разговорите с Йотова. Темата беше повод за председателя на Съвета на жените в бизнеса – д-р инж. Боряна Манолова, да представи една от най-мащабните инициативи на организацията с фокус върху  кариерното развитите на жените - Лидерската академия, нейното специално издание за директори на училища, както и Националната  стажантска инициатива „Оставаме в България”.
Обект на дискусия беше и професионалната ангажираност на дамите в предпенсионна и пенсионна възраст.
В края на срещата председателят на Съвета покани вицепрезидента за почетен член и й връчи специална значка, симвлозираща членството в организацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар