Translate

вторник, 11 юли 2017 г.

Програма „Готови за успех“ набира кандидат-стипендианти за учебната 2017-2018 година




Фондация BCause в партньорство с Фондация „Сирак” обявява прием на документи на кандидати за стипендия по програма „Готови за успех” за учебната 2017-2018 година.
Програмата е предназначена за младежи с отлични академични постижения, загубили един или двамата си родители, отгледани от роднини или в социални домове.
Могат да участват ученици от 12 клас, както и студенти от бакалавърска и магистърска степен в държавни университети. Стипендиите са десетмесечни, а годишният им размер е съответно 2000 лв. за студентите и 1000 лв. за учениците.
Най-важният критерий за избора на стипендиантите е успехът, който имат от предходната учебна година; на второ място се оценява социалният им статус.
Срокът за кандидатстване е 6 октомври 2017 г.
-------
Стипендиантската програма “Готови за успех” е програма на Фондация BCause от 2006 г. Средствата се осигуряват изцяло от корпоративни и частни дарения. От своето създаване програмата се осъществява в партньорство с фондация “Сирак”, а един от най-големите дарители на програмата вече десета година е Международният женски клуб. Тя  се радва на подкрепата на своите посланици на добра воля – журналистите Христо Калоферов и Мирослава Иванова, актьорите Албена Михова и Ненчо Балабанов и Ани Халваджиян.
За 11 години са осигурени 1140 годишни стипендии на обща стойност над 1,7 млн. лв.
Инициативата може да подкрепите и с SMS с текст DMS USPEH на номер 17 777 или с онлайн дарение в Платформата.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар