Translate

вторник, 11 юли 2017 г.

Програмата Samsung Tech Institute помага на млади хора по целия свят да достигнат пълния си потенциал



Участниците в Samsung Tech Institute в България помогнаха при разработването на първото мобилно приложение за трансформиране на говор към текст в подкрепа на хората с увреден слух


Програмата на Samsung Tech Institute цели да развива уменията на младите хора и да
стимулира създаването нови работни места, предлагайки професионално обучение в сферата на информационните технологии. С 231 клона и над 70 000 бенефициенти по света, „институтите“ си партнират с различни университети и местната власт, като всеки от тях е съобразен с конкретните нужди на страната, в която оперира.
Програмите, осъществени на развиващите се пазари, могат да предложат обучение на инженери за обслужване на клиенти, докато „институтите“ в по-развитите страни са предназначени да подкрепят софтуерните специалисти. Младите хора, които са участвали в Samsung Tech Institute не само имат по-добри възможности за работа, но и допринасят за развитието на техните собствени регионални общности.
Samsung България и фондация „Заслушай се“, организация, която работи за осигуряването на равен достъп на хора с увреден слух в България, си партнират за разработването на иновативно мобилно приложение за трансформиране на говор към текст. Студентите от инициативата Samsung Tech Institute в България участват в менторската програма и имат възможността да работят по проекта с екип от професионални разработчици.
Пилотната фаза на приложението бе представена в края на миналата година, като платформата цели да помогне на близо 8000 ученици с увреден слух да получат равен достъп до образование, демонстрирайки позитивното въздействие, което студентите от Samsung Tech Institute имат върху тяхната общност.
По време на пилотната фаза приложението трансформира говора в текст с помощта на стенографи, като неговата разработка продължава и в момента, за да бъде напълно автоматизирано до края на тази година.  В допълнение, нови студенти от програмата Samsung Tech Institute се  включват в работата по разширяването на обхвата на платформата през 2017.
Иновативното приложение бе високо оценено от общността и получи три престижни награди – “Социално отговорна кампания“ от Forbes E-volution Awards 2017, 2-ро място в категория „Дебют на годината – кампания за нов продукт или услуга“ на BAPRA Bright Awards 2017 и 2-ро място в категория „CSR проект – бизнес сектор“ на PR Приз 2017.


                                        

Няма коментари:

Публикуване на коментар