Translate

вторник, 11 юли 2017 г.

Вицепрезидентът на Р. България Илияна Йотова даде старт на Фестивала на азиатската култура „Азия отблизо“



Първият по рода си Фестивал на азиатската култура в България бе официално открит в Борисовата градина с 20 бели гълъба, символ на мира, разбирателството, любовта и хармонията. Той бе осъществен с любезната подкрепа на Държавния културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма и Столична община, както и със съдействието на генералния спонсор на фестивала – Turkish Airlines.
Старт на Фестивала „Азия Отблизо“ дадоха Вицепрезидентът на Р.България Илияна Йотова, Н. Пр. посланикът на Индонезия г-жа Сри Астари Расджид, Н. Пр. посланикът на Палестина д-р Ахмед Ал Матдбух и представители на дванадесетте азиатски посолства у нас: Виетнам, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Сирия, Тайланд, Филипините, Южна Корея и Япония.
Те посрещнаха посетителите на екзотичното събитие със специално организиран парад, в който се включиха лично посланиците на 12-те държави и над 50 атрактивни азиатски изпълнители в традиционни костюми. По време на Азия Отблизо за първи път в България се представят над 50 спортни, културни, музикални, танцови и кулинарни активности, чрез които всеки може да се запознае отблизо с магията на азиатската култура.
За децата бяха предвидени различни занимания, сред които китайски начин за изрязване на хартия, индонезийски игри, представяне на косплей герои от Япония и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар