Translate

вторник, 11 юли 2017 г.

Как да приготвим багажа си „умно” за лятната почивка



Смартфонът - най-важната част от „умния” ни багаж за летния отдих.  Това показват данните от тазгодишното проучване Huawei Summer Barometer.
Преди туристите заминаваха не само с тежки куфари, но и с цяла гама устройства като фотоапарати, плейъри, папки с важна информация за пътуването, карти и др. устройства. Сега има много по-лесен и „по-умен” начин да пътуваме. Модерният смартфон като Huawei P10 например, е „най-умният“ багаж за лятото на 2017 г., защото той е новата камера.
49% от хората в Централна, Източна и Северна Европа ще пътуват през лятото на 2017 г. Милиони ще разглеждат забележителности, ще посещават интересни места и градове. Това са все ситуации, при които камерата се превръща в нашият най-добър приятел. Не е изненадващо, че 94% от потребителите (вкл. 97% от българите) използват мобилните телефони за снимки.
Външната памет е от изключително значение при подготовката на „умния” ни летен багаж, който трябва да включва и карта с допълнителна памет, за да съхраняваме снимки и видео.
Проучването на Huawei показва, че 55% от потребителите (68% от българите) прехвърлят данни от смартфоните си на външни устройства. 29% от европейците и 47% от българите използват като цяло допълнителни карти с памет.
Близо 60% от потребителите в Европа използват своите смартфони като асистенти за пътуване. Те изтеглят приложения като Booking.com или Tripadvisor, за да проверяват отзиви от други потребители. Но това не е всичко – над 30% от всички европейски потребители и 47% от българите използват смартфон, а не компютър, когато правят своите резервации.
„Умният” багаж на 2017 г. не съдържа традиционна карта за ориентиране – 70% от европейците и 88% от българите използват навигацията на своите смартфони.
Не е изненадващо, че голяма част от потребителите в Европа (83%) посочват дълготрайната батерия като една от най-желаните характеристики. 88% от българите посочват животът на батерията като важен фактор при избора на смартфон. Затова и външните батерии са сред най-популярните аксесоари на пазара в момента. Huawei Summer Barometer показва, че 39% от потребителите на смартфони са закупили и използват преносима батерия. 42% от българите също използват външна батерия, а 40% от сънародниците ни пътуват с допълнителни кабели за зареждане на телефона.
Рецептата на Huawei за „умен” багаж е ясна: уверете се, че имате достатъчно памет на своя телефон. Изтеглете приложенията за пътуване, за да може да разполагате с най-важната информация. Оставете ненужните устройства като фотоапарат вкъщи, ако все още притежавате такъв. Уверете се, че имате и достатъчно батерия за спешни случаи. След като сте направили всичко това просто тръгнете, пътувайте и се отдайте на почивката. Направете си няколко усмихнати селфита  и не се притеснявайте – 73% от потребителите в Европа и цели 84% от българите си правят селфи кадри през лятото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар