Translate

четвъртък, 29 януари 2015 г.

Не искам да хрантутя и ЧЕЗ



Не се наядохте, не се накрадохте


Господа от ЧЕЗ, през последните 3-4 години въртите един и същ сценарий. Явно в края на изтичащата и началото на следващата година имате нужда от много пари, та майката ни разплаквате с безумните цени за ток.
Защо е този мой протест? В дома си имаме 1 бойлер, готвим на електрическа печка, от време на време включваме и една духалка и... октомври - 160 лв., ноември -160 лв. А като се сетя за март месец 2013, 2014 г. за сметките от 320 лв., свят ми се завива. Тогава обикалях като луда двора си, търсейки цех или фабрика, но нищо такова не бе изникнало.
През декември бях на гости на приятели в един от големите ни градове. В дома си те имат два бойлера, климатик и духалка, работещи нонстоп, електрическа печка и пералня. За октомври и ноември сметките им за тока бяха 70 лв. Напълно нормално според мен. Веднага се запитах що за рекет, що за изнудване са последните ни фактури за консумирана енергия? От 19.10 до 18.11.2014-а - 675 квтч. Един бойлер, една печка, една духалка, една пералня, които не работят постоянно.
Разбирам, господа, наблъскали сте много паплач в сферата си, но нека поне вас да не хрантутим. Много станахте „смучещите" от нас - то депутати, министри, НЗОК , НОИ, КНСБ... стига, засрамете се. Стига сте съдирали кожите ни, стига сте обирали жълтите ни стотинки, стига сте трупали кървави пари!!! Махнете се от лицето на България! ЧЕЗ, всичко, за което говоря, е жизнена необходимост, а не лукс! Не се ли наядохте, не се ли накрадохте?! Заради тлъстите си премии сте готови да минете и през труповете ни. Стига алчност, стига крадене!


Валерия Стефанова, Гулянци

В. „Ретро”

Няма коментари:

Публикуване на коментар