Translate

петък, 20 март 2015 г.

National Geographic Channel с игрален филм за живота на Исус Христос по Великден



Премиерата на „Да убиеш Исус“ е на 5 април от 21:00 часа и с повторения на 6 април от 18:00,
на 11 април от 14:00 и на 12 април от 18:00.
Поредицата се състои от 3 епизода по един час и е продукция на Scott Free Production. Продукцията е създадена по бестселъра на О’Райли и Мартин Дъгард и представлява хроника на живота на Исус от Назарет. Зрителите ще видят напрегнатите политически, социални и исторически конфликти от времето на Римската империя, които водят до смъртта на Исус.
Филмът е проект на изпълнителните продуценти Бил О’Райли, Ридли Скот, Дейвид Зукър, Мери Лисио и Тери Уайнбърг от Scott Free Production, и Хедър Моран и Чарли Парсънс от National Geographic Channel. Режисьор на сериала е британецът Крис Менол, а сценарист е лауреатът на „Оскар” и „Еми” Уалън Грийн.
Актьорският състав в трите поредни епизода включва: Хааз Слейман (“Посетителят”) в ролята
на Исус; Келси Грамър (“Партньори”, “Шефът”) в ролята на Цар Ирод– непреклонният и амбициозен римски цар на Юдея, направил опит да убие Исус след раждането му; Стивън Мойър (“Истинска кръв”) в ролята на Пилат Понтийски; Абин Галея в ролята на Йоан Кръстител; Стефани Леонидас (“Съпротива”) в ролята на Саломе – дъщеря на Ирод II и Иродия, станала причина за смъртта на Йоан Кръстител; Анайрин Барнард (“Бялата кралица”) в ролята на Яков – един от 12-те апостола на Исус; Върнън Добчеф (“Преди залез”) в ролята на Исая; Джо Дойл (“Царуване”) в ролята на Юда – апостолът, който накрая предал Исус; Алексис Родни (“Пазители на галактиката”) в ролята на Симеон (Петър) – един от 12-те апостола на Исус и негов най-близък довереник и други.
„Да убиеш Исус” е третият съвместен проект на National Geographic Channel, Scott Free Productions и Бил О’Райли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар