Translate

понеделник, 16 март 2015 г.

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов: Здравеопазването в България е също толкова болно, колкото е болно и цялото общество



Диагнозата сочи, че трябва да бъдат предприети разумни, но спешни действия, за да може то да оздравее. Няма здраво общество с болно здравеопазване.
Раната, от реформите в здравеопазването, трябва да бъде изчистена докрай, за да оздравее здравната система и да започне да функционира поради нуждите на пациентите, а не по други причини. Един от приоритетите за правителството е електронното управление на здравеопазването и до края на годината поне на тестово ниво ще има изградени сериозно количество модули на системата. Това ще освободи от административния гнет. Същевременно ще има прозрачност и контрол.
- Мисля, че стъпките, които предприемаме, се ползват с доверие. До момента, в който обществото има поносимост да чува истината, тези мерки ще бъдат привеждани в действие. Позитивните резултати ще се усетят от пациентите и от лекарите още в началото на следващата година. Разговорът за отпадане монопола на НЗОК ще се води едва след като сегашните реформи дадат резултат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар