Translate

понеделник, 16 март 2015 г.

Излезе нов албум с български хитове - „ Хайде да се влюбим” призовава в песните си талантливия бард Ники Атанасов


Почитателите на Атанасов - невероятният интерпретатор на Владимир Висоцки имат повод за радост –новият му български албум вече е факт! Официално той тръгна към своите слушатели
на 9 януари.
"Хайде да се влюбим" е третият български албум на талантливият бард.Той включва 12 песни, композирани специално за него от Венцислав Станев. Пет от тях са по стихове на Георги Константинов, а три - по творби на Асен Йорданов и Недялко Йорданов, както подсказва и названието на албума. Известният поет с китара Гриша Трифонов е автор на текста "С една китара и почти без багаж", който Ники определя като "биографичен".
Албумът е много различен от всичко, което музикантът е записвал до този момент.
„Първоначалната ми идея беше всички песни да са в стил "Ритъм енд Блус", но следвайки внушенията и настроенията на стиховете, които бях харесал, записах кънтри и реге парче, няколко рока и, естествено,  няколко тежки балади в класическа блус схема”, уточнява певецът.
Веднага след премиерата на "Хайде да се влюбим" Ники Атанасов започва студийна работа с Венци Станев по следващ албум, който категорично ще бъде изцяло блусарски!  А на рождения ден на Владимир Висоцки – 25 януари в големия салон на НАТФИЗ  българският му „двойник” ще изнесе самостоятелен концерт, включващ най-популярните и обичани песни на великия руски бард.
----------------
Ники Атанасов е роден е в София, завършил е "Журналистика" в СУ" Св. Климент Охридски".
Започва да свири на китара като ученик в осми клас, по-късно сформира кварталната рок-група "Синовете на кръглата луна", която има кратък, но изпълнен с емоции път. По чиста случайност започва да пее руски песни. Заради дрезгавата нотка в гласа му е наричан българският Висоцки.
Има десетки концерти в София, Пловдив, Бургас, Варна, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Русе и в други градове на страната. Гастролирал е в Гърция, Кипър и Република Македония.Има издадени три албума с популярни руски романси: "Мурка", Поручик Галицин"  "Русская водка".
Първият му български албум "Мъжът на 50" е с12 песни на Стефан Димитров. Вторият му албум „Да става каквото ще” (2011 г.) включва песни на Стефан Диомов, Стефан Димитров, Румен Спасов, Димитър Гетов, Константин Бахаров и др.
Атанасов е водил популярните предавания "Дарик наздравици" в "Дарик радио" и близо 10 години - "Ники и приятели" и "Неделен клуб "Хоризонт" в програма "Хоризонт" на БНР. Сега е един от водещите на "Нощен хоризонт".



Няма коментари:

Публикуване на коментар