Translate

петък, 20 март 2015 г.

БТА подписа споразумение за сътрудничество с ЮНЕСКО



Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова подписа споразумение за сътрудничество с БТА, представлявана от генералния й директор Максим Минчев в Париж.
Съгласно споразумението двете организации ще обединят усилията си в съвместни проекти, които да допринесат за разпространението на информация и популяризирането на приоритетите и дейностите на ЮНЕСКО.
За нас е радост, че още една значима информационна агенция ще партнира на ЮНЕСКО в комуникациите, достигането до аудиториите и повишаването на информираността. Те са много важна част от усилията на ЮНЕСКО да мобилизира партньори от гражданското общество и медиите за постигане на нашите стратегически цели.”, коментира Ирина Бокова след подписването на споразумението.
Генералният директор на БТА Максим Минчев изрази задоволството си от постигнатата договореност за сътрудничество. Той припомни, че със своята 117 годишна история БТА е не само най-старата информационна агенция в България, а и една от най-старите в света. „Щастливи и горди сме, че БТА е първата българска медия, партнираща на ЮНЕСКО, и се нарежда до големите като АП, Ройтерс, ББС, Синхуа, РИА новости. Агенцията е готова да организира инициативи за популяризиране на българското културно-историческо наследство, както и събития, които ще отбележат 70-годишнината от създаването на ЮНЕСКО и 60-годишнината от членството на България в организацията през 2016 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар