Translate

сряда, 2 април 2014 г.

Излезе „Съвети на зъболекаря“ – първото безплатно електронно издание за пациента



Здравословна рецепта на Катерина Евро, бременност и орално здраве, първото посещение в денталния кабинет са само част от темите в бр. 1 на „Съвети на зъболекаря” – първото електронно издание в България за пациента и неговото дентално здраве, което може да го намерите на сайта на АДМБ - http://admb.bg/spisania/ Изданието ще бъде разпространявано безплатно (чрез линкове или прикачен файл) на този етап до 100 000 електронни адреса, пациентски организации, журналисти, както и при желание от членовете на АДМБ до техните пациенти.
Списанието има за цел на повишава денталната култура на българина.-информацията в него е подготвена от специалисти. То е съвместен продукт на Асоциацията на денталните менидъжри в България (АДМБ) и професионалното издание на българските зъболекари в. „Стоматологичен свят”. Първи брой е изцяло финансиран от АДМБ. По всяка вероятност то ще излиза 4 пъти в годината, формат А-4.
В „Съвети на зъболекаря” ще бъдат публикувани образователни статии, ще се отговаря на въпроси на читатели, ще се представят денталните практики от цялата страна, членовете на АДМБ, техните инициативи, благотворителност, промоции и пр., както и победителите от конкурса "Мениджър на дентална практика".
В изданието със свои статии ще участват също така и представители на останалите професионални дентални организации - на ортодонтите, пародонтолозите, ендодонтистите и т.н., както и специалисти от денталните факултети.
В този брой в рубриката „Наш гост” е представен деканът на ФДМ-София, проф. Андон Филчев.
Списанието има амбицията да представя инициативите на цялата дентална общност пред обществото, вкл. епидемиологични изследвания, данни на СЗО и пр. Утвърждаващо живота, усмихнато и развлекателно – това са останалите му характеристики. В него ще има винаги по едно известно лице на корицата (лицата, които ни карат да се усмихваме) – в този брой това е Катерина Евро - с интервю, своя здравословна рецепта и пр.
Ще се организират игри с награди. Първата е – „Познайте на кого са тези усмивки”. В сайта на АДМБ - http://admb.bg/ - можете да попълвате отговорите си. Трима от позналите, определени чрез жребий, получават безплатно почистване на зъбен камък и полиране.
В списанието има активирани линкове, които водят директно към сайтовете на участниците или към техни презентации в интернет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар