Translate

сряда, 2 април 2014 г.

7-те болести, които се отключват през пролетта



Ето кои са заболяванията, които  се активиратпо данни на medikforum.ru:
Гастрит и язва на стомаха-чувствате болки в горната част на корема - когато сте гладни или особено нощем. Може да се появи необяснима тежест, усещане за препълненост, неприятен
вкус в устата. За да се избегнат тези неприятни симптоми, изключете от менюто си всички храни, които дразнят: мазното и пърженото, подсладените газирани напитки, алкохолът, фаст фууд, храните с пинактни подправки.Диетолозите съветват да се храните в едни и същи часове, да не гладувате и да не преяждате. Помагат разходките на чист въздух.
Цистит-той започва да тормози много хора, основно жени. Причина за пролетния цистит най-често е преохлаждането. Появяват се болки в долната част на корема, спазми, чести позиви за уриниране, помътняване на урината. Нерядко се развива и лека температура. Как да се защитим? На първо място - не се подлъгвайте по пролетното слънце и не бързайте да се разделите с топлите дрехи и чорапи. Спазвайте правилата на личната хигиена и пийтe повече течности. За препоръчване е чистата вода, но може и полезни за бъбреците нектари - например от червена боровинка. Почивайте достатъчно и вземайте витамин С.
Заболявания на ставите и гръбнака-най-зло се чувстват хората с тези проблеми във влажно и ветровито време, което е присъщо на ранната пролет. Пристъпите на радикулит като най-разпространено страдание от тази група могат да бъдат провокирани от настинки, вирусни инфекции, претоварване с тежести, злоупотреба с алкохол. Зле се отразява и продължителното време, прекарано в седнало положение. Много е важно в такова време да се избягват контактите с инфекциозно болни, хората с двигателни проблеми да се движат повече.
Хронични проблеми на дихателната система-Всякакви фарингити, синузити и бронхити бързат да напомнят за себе си и най-често това се случва след някоя настинка. 

Ето защо не се обличайте според датата в календара, а според реалната картина- колко градуса е навън, вали ли, има ли вятър. Веднага щом усетите, че носът ви е запушен, трябва ефективно да се заемете с хремата-като смъркане на солена вода, гаргара с билкова отвара и топъл чай могат да ви спасят от по-сериозен проблем. Иначе инфекцията ще се спусне надолу и като нищо ще си докарате някой бронхит.
Вирусът на херпеса също атакува при настинки и отслабен имунитет. Хубаво е да се поема пълноценна храна с много витамини, да се осигурява достатъчно сън и да се ограничават сладкото и алкохолът.
И хипертонията напомня за себе си през пролетта. Провокациите обичайно идват отвън: променливо атмосферно налягане, смяна на биоритмите, променливост на природните явления. Приз пролетта артериалното налягане следва да се проследява по-внимателно и редовно и да се контролира чрез предписаните медикаменти . Важен е режимът с редуване на труд и почивка, разходките на чист въздух и ограниченото потребление на сол.
Пролетна депресия - науката няма единно мнение за точния механизъм, по който тя възниква. Вероятно имат значение фактори като смяната на биоритмите, хормоналният статус, пренастройването на тялото към новия сезон.  Внимавайте, ако често сте потиснати, губите апетит, чувствате постоянна умора, получавате сърцебиене и крайниците ви са студени.Самонаблюдавайте се и при проявата на тревожни симптоми потърсете специалист.

Няма коментари:

Публикуване на коментар