Translate

четвъртък, 16 ноември 2017 г.

Ежегодната екологична инициатива „Моят зелен град“ осинови своята втора гора по случай десетата си годишнина



Тя се намира в ПП „Витоша“ край туристическата алея над Киноцентър Бояна и е разположена на площ от 4 декара. Състои се от 1550 дръвчета - 1050 смърч и 500 явор и бреза, за които ще бъдат полагани особени грижи, докато пораснат. Осиновяването на гората е реализирано със съдействие на партньорите на инициативата „Югозападно държавно предприятие“ ДП.
Така дърветата, за които ще бъдат полагани специални грижи като част от кампанията, стават 5250 – част от тях растат в трите гори, засадени от служители на Системата на Кока-Кола в България и доброволци от 2015 г. насам, а останалите са осиновени.
В 18 населени места у нас се отбеляза юбилея на „Моят зелен град“.
Освен увеличаването на растителните и дървесни видове, което тази година се случи в Банкя, Велико Търново, с. Клисура (област София), Костинброд, Плевен, Пловдив, Самоков, Стара Загора и Търговище, през месеците септември и октомври бяха извършени дейности по почистване и реновиране в местност Бакаджика (област Ямбол), Бели Извор (област Враца), Бургас, Варна, Габрово, Добрич, Русе, Силистра и Хасково.

Няма коментари:

Публикуване на коментар