Translate

неделя, 12 ноември 2017 г.

Експерт на Мусала Софт в сферата на Quality Assuarance се включи в EuroStar Software Testing Conference 2017



Мусала Софт участва със свой представител на една от най-посещаваните специализирани технологични конференции в областта на тестването на софтуер – Eurostar Software Testing Conference 2017 в Копенхаген, Дания.
Христо Гергов, тест мениджър в Мусала Софт получава покана да се включи в  конференцията по повод на предстоящата му лекция на UKSTAR 2018 (12-13 март в Лондон, Великобритания), където той ще участва с презентацията си “Quality of Things”. В нея Христо ще говори за множеството предизвикателства, пред които се изправят Quality Assurance инженерите при дефиниране и изпълнение на стратегията за тестване, при дизайна на тестовете, автоматизираното тестване и др.
Основен фокус в презентацията му на UKSTAR 2018 ще бъдат различните  видове тестване и тяхното приложение в IoT с цел да се подчертаят неочакваните предизвикателства, които те могат да донесат в контекста на IoT. Той ще сподели опита си като тест мениджър в мащабен  Smarthome проект и ще насърчи дискусия за възможните подходи за разрешаване на проблеми в тази област.
Конференциите EuroSTAR Software Testing Conference и UKSTAR се организират от EuroSTAR – независима общност на специалистите по тестване на софтуер в Европа, в рамките на която те работят съвместно за усъвършенстване на професията им докато реализират потенциала и уменията си. EuroSTAR приветства софтуерни тест инженери на ежегодната си конференция, както и в онлайн платформата Huddle. EuroSTAR Software Testing Conference е динамична, забавна и неформална среща на най-добрите тест инженери на Европа. Тя е също така най-дългогодишното и най-посещавано събитие в тази професионална област в Европа.
Според Христо IoT е взаимодействие между хардуер и софтуер по нов, лек и изключително дистрибутиран начин. Различните smart устройства имат специфични операционни системи, механизми за идентифициране и упълномощаване, комуникационни протоколи, потребителски интерфейси и др. Затова той смята, че основната цел на всяко IoT решение е да предложи плавна интеграция по отношение на функционалност и представяне на устройствата, сигурност и изживяване на потребителите.
ИТ специалистите с интереси в областта на Quality Assurance и IoT ще могат да се срещнат с Христо, тест мениджър в Мусала Софт с опит в тестването на софтуер и Quality Assurance за иновативни продукти на IBM, VMware и Deutsche Telekom, на предстоящата в София конференция, посветена на иновациите в софтуерните технологии и автоматизацията ISTA 2017 на 16 и 17 ноември в Sofia Event Center.




Няма коментари:

Публикуване на коментар