Translate

неделя, 12 ноември 2017 г.

Нови 111 отличници - стипендианти „Готови за успех“


Елица Баракова

17 бъдещи лекари, един бъдещ корабен капитан, 4 компютърни специалисти, 7 учители, 6 юристи, 7 филолози, двама художници, певец, 2-ма журналисти, трима психолози, 6 икономисти и финансисти, 10 биолози, химици и физици... Това са само част от стипендиантите на Програма „Готови за успех“ през учебната 2017/2018 година.
За 12-та поредна година на Фондация BCause, заедно с множество корпоративни дарители и дарители по ведомост, подкрепи отлични ученици в 12 клас и студенти от бакалавърска и магистърска степен в държавни университети, загубили единия или двамата си родители. 111 души получават стипендии, чийто годишен размер е съответно 2000 лв. за студентите и 1000 лв. за учениците. Най-важният критерий за избора на стипендиантите е успехът, който имат от предходната учебна година, и на второ място се оценява социалният им статус.
Изпълнителният директор на фондация BCause Елица Баракова приветства присъстващите с думите:
-Без вас, стипендианти, бъдещето няма смисъл. Без вас, дарители, настоящето няма сърце.
Водещи на емоционалната вечер бяха двама стипендианти на програмата - Петя Иванова и Пламен Славчев, и журналистката Мирослава Иванова, многогодишен посланик на добра воля на „Готови за успех“. Лично поздрави отправиха Деница Сачева, зам. министър на образованието, Росица Димитрова, зам. министър на труда и социалната политика, доц. Георги Вълчев, зам. ректор на СУ "Св. Климент Охридски", представители на компании – дарители на програмата.
И тази година към общността на дарителите се присъедини още един стипендиант на програмата. Ден преди церемонията Елена Стефанова се дипломира като лекар с успех пълен 6. В рамките на „Готови за успех“ и в памет на своите родители Елена учреди стипендия "Жар птица".
Д-р Стефанова връчи стипендия  на студентка от Медицинския университет в Пловдив, която учи за медицинска сестра.
Дарители на стипендианстка програмата "Готови за успех" през 2017/2018 са: Американската търговска камара в България, Контур Глобал Марица Изток 3, Амжен, Теленор, Булстрад Живот, Вега Медикал, Сибанк, BHTC, Isobar Commerce, ПиПиДи, БАС, Софарма, Telus, Акта Верба, Intracom, Фондация БНП Париба, PaySafe, GVC Holdings и множество дарители по ведомост от Мтел, Аурубис, Citi и много други. 
През ноември 2014 г. Фондация BCause получи получи отличието „Бяла лястовица“ от „Господари на ефира” за стипендиантската програма „Готови за успех”.
Фондация BCause набира средства за "Готови за успех" целогодишно. Инициативата можете да подкрепите и с SMS с текст DMS USPEH на номер 17 777 или с онлайн дарение в Платформата.бг




Няма коментари:

Публикуване на коментар