Translate

неделя, 12 ноември 2017 г.

Световна верига ресторанти помага щедро на нуждаещи се български деца



За седма поредна година клиентите и служителите ще набират средства за „Топъл обяд“ в училище 

 Стартира съвместната коледна благотворителна кампания на Самекс ЕООД, представител на веригите KFC, Dunkin’ Donuts и Nordsee, и БЧК в подкрепа на каузата „Топъл обяд“ в училище.
В периода 9 ноември 2017 г. – 3 януари 2018 г. служителите във веригите ресторанти в цялата страна за седма поредна година ще набират средства за осигуряване на безплатен обяд в училище за нуждаещи се български деца от социално-слаби семейства.
Средствата ще се даряват чрез отчисления на процент от продажбата на собствени продукти на компанията и от дарения на клиенти и служители на касите в ресторантите от трите вериги на територията на страната. Компанията е дарила до момента приблизително 300 000 лв., с които са осигурени 150000 безплатни обяда.
През учебната 2017/2018 г. 1 600 нуждаещи се деца ще получават всеки учебен ден безплатна топла храна в училище на територията на 25 области в страната. Програмата, която се реалзира вече 13 години има за цел да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в класните стаи. Осигуряването на храна на някои особено уязвими ученици чрез включването им в проекта „Топъл обяд” е единствената възможност те да посещават редовно учебните занятия. До сега програмата е обхванала 14500 деца от цялата страна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар