Translate

неделя, 12 ноември 2017 г.

Ивет Лалова-Колио приготви храна за превенция от диабет по повод 14-ти ноември – Световния ден за борба с диабета



Целта на кампанията „Открито за диабета“, която се организира за шеста поредна година от Sanofi България, е превенция, ранна диагностика на диабета и правилен контрол над заболяването.
Ивет Лалова-Колио - посланик на кампанията „Открито за диабета“ демонстрира кулинарните си умения и приготви храни, подходящи както за здравословна диета, така и за хора с диабет.
-Диабетът е новата световна пандемия. Всеки 11-ти човек по света има диабет. У нас над 450 хиляди българи живеят с това заболяване, като близо половината от тях не са диагностицирани. Много важно е да знаем, че с малки усилия всеки може да се предпази от диабет тип 2. Ежедневна физическа активност и балансиран хранителен режим са в основата на превенцията на диабет тип 2.Затова и показахме, че здравословната храна освен полезна, е и вкусна, коментира тя.
Ивет заедно с шеф Ради Стамболов приготви плодово сорбе и сладолед без захар, а лицензираният треньор по канго джъмпс Росен Димитров показа как да поддържаме тялото си във форма. 
Планина от захар, криеща малко познати факти за диабета, както и безплатни рецепти, подготвени от едни от най-популярните кулинарни блогъри у нас, зарадваха посетителите на събитието.
По случай световния ден за борба с диабета, през месеците октомври и ноември кампанията на Sanofi „Открито за диабета“ осигурява безплатни измервания на кръвна захар и гликиран  хемоглобин в 12 града в България. До момента са измерени над 650 човека – сред тях има както хора с диабет, така и здрави хора. Целта на безплатните измервания, организирани от Sanofi България, е да предостави възможност за профилактика на здравите и контрол на заболяването  на хората с диабет, увеличавайки достъпа до здравни грижи в малки и големи градове. На 20 ноември предстоят изследвания в Кричим, а на 24 ноември в Панагюрище.





Няма коментари:

Публикуване на коментар