Translate

неделя, 12 ноември 2017 г.

Отборът „Нефтохимик“ спечели купата на БМФ Порт Бургас за 2017 г.



Учениците от ПГСАГ „Кольо Фичето“ ще подкрепят  „Лудогорец”  в мача от Лига Европа „Лудогорец –Истанбул Башакшехир”

Отборът на ПГСАГ „Кольо Фичето“ - „Нефтохимик“ спечели купата на БМФ Порт Бургас в турнира по минифутбол за младежи и голямата награда – билети за мача от Лига Европа „Лудогорец –Истанбул Башакшехир”. В оспорван финал момчетата от строителния техникум, сформирали свой тим специално за тази надпревара, надиграха другия финалист –  сборния „Свраките“. Така извоюваха правото си на 23 ноември да бъдат на трибуните на стадиона в Разград, за да подкрепят  българския шампион във втория по сила европейски клубен турнир. Билетите за мача са осигурени „БМФ Порт Бургас” ЕАД - концесионер на пристанищните терминали „Изток 2” и „Бургас Запад”.
На второ място със сребърни медали и купа се класираха „Свраките“. Бронзът отнесе сборният „Блу бойс“, следват от отбора на Профилирана природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас, който остана четвърти в надпреварата.
Турнирът за купата на БМФ Порт Бургас събра на 11 ноември в бургаския Спортен комплект „Каменица Арена“  над 100 футболисти на възраст между 16 и 18 години и техните фенове. Старт на надпреварата даде Велизар Маджаров от Община Бургас. От името на общинската администрация той благодари на „БМФ Порт Бургас“  за инициативата, с която се обагатява  спортният календар на Бургас и пожела на младите футболисти спортен хъс и победи.  
На двата терена на «Каменица Арена» сили премериха общо 10 отбора от училищата: ПГАЕ «ГеоМилев» - „Дрийм тим Марс“, ПГМЕЕ, СУ „Петко Росен“, ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, ПГСАГ „Кольо Фичето“  - „Нефтохимик“, СУ „ Епископ Константин Преславски“ и сборните «Свраките», «Олимп», «FC Тъндър“  и «Блу бойс».
Отборите бяха разпределени чрез жребий в три групи и се състезаваха на принципа „всеки срещу всеки”. Служебно, поради неявяване, бе дисквалифициран „Черни връх“. След края на груповата фаза победителите се срещнаха на полуфинал и финал чрез директни елиминации. Състезането се проведе със съдействието на Бъгарската асоциация по минифутбол – клон Бургас и съгласно правилата, регламентирани в Наредбата на БФС по минифутбол за 2017 г.
Въпреки уверенията им, че играят за удоволствие и най-важен е  феърплеят, всички футболисти демонстрираха завидна техника с топката и показаха, че имат капацитет за победа.  
За всички участници турнирът бе абсолютно безплатен. Освен голямата награда, организаторите бяха подготвили купи и медали за класиралите се на първите три места, както и индивидуални предметни награди за второ, трето и четвърто място и подаръци за всеки участник в надпреварата.
Турнирът за купата на БМФ Порт Бургас се организира за втора поредна година. Още първото му издание през 2016 г. получи широк обществен отзвук и  придоби характер на общоградско събитие. Тази година надпреварата отново се превърна в красив спортен празник, каквато е идеята на спонсора – „БМФ Порт Бургас“ ЕАД. Турнирът постигна основната си цел – да помогне за утвърждаването на спортни навици сред младите, за развитие на масовия спорт в града и да докаже, че социално отговореният бизнес винаги  намира  точното място към което да насочи своята помощ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар