неделя, 12 ноември 2017 г.

Закупените от Столичната община 7 газ анализатори ще функционират в края на 2017 г.5 от тях ще бъдат разположени в пункта в кв. "Дървеница", където КАТ правят първоначалните регистрации. Останалите два ще бъдат мобилни - на разположение за проверки от органите на КАТ по пътната мрежа на София. С газ анализатора ще се извършват бързи замервания на всички типове двигатели - бензинови, дизелови и газови уредби.
Ако бъде установено нарушение т.е. непокриване на стандартите за съответния автомобил, той ще бъде спиран от движение до отстраняване на тази техническа неизправност.
Когато има автомобили, които не отговарят на съответната норма за отделяне на вредни газове - Евро 3, 4, 5 или 6, те няма да бъдат регистрирани, съобщи Зафир Зарков, общински съветник от транспортната комисия към Столичния общински съвет.
Той припомни, че в началото на септември испанска лаборатория проведе изследване, в което участваха малко над 17 000 автомобила и от него стана ясно, че малко над 6% "осигуряват" 1/4 от замърсяването с вредни газове в София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар