Translate

петък, 17 ноември 2017 г.

Близо 200 ученици се включат в международен конгрес


Близо 200 талантливи гимназисти ще се срещнат с науката по време на втория International Biomedical Congress Sofia и ще участват активно в практически уъркшопи. Мечтата на младежите да следват медицина може да започне да се превръща в реалност още преди да са завършили гимназия. Събитието започва на 17.11 и ще продължи до 19 ноември в Sofia Tech Park. 
Конгресът за втора година представя най-големите научни постижения в сферата на медицината. Един от акцентите му тази година е програмата Junior Pre-course, която си поставя амбициозната задача да приобщи учениците към научното събитие. Целите на International Biomedical Congress (IBC Sofia) са да се покаже важността на проучванията на молекулярно ниво за подобряване на диагностичните методи, да се провокира новаторско мислене, да се даде път на авангардни идеи. Смелата идея в събитието да се включат и гимназисти от цялата страна се реализира за първи път и е пряк път към свързване на образованието с реалните практични умения. 
В конгреса ще участват близо 500 студенти от България и Европа, което прави това събитие изключително значимо за нашата страна.
“Да събереш на едно място близо 700 млади и мотивирани хора, които се интересуват от наука и искат да се развиват, е много трудно, но и много важно за развитието на медицината у нас.”, споделят организаторите
Junior Pre-course се фокусира върху създаването на вдъхновяваща среда за бъдещите студенти по медицина и молекулярна биология. По време на Конгреса учениците ще имат възможност да тестват своите практични умения с участие в уъркшопи, ще бъдат провокирани от лекциите на водещи имена в света на биомедицинските науки, ще участват активно в събитията и ще се запознаят с материала, който ще изучават през първата година на следването си.
Програмата предлага практика още преди започването на висшето образование и създава уникална възможност за учениците да мотивират своя избор на професия, да бъдат по-подготвени и целенасочени. Едно от основните предимства на програмата е създаването на среда за развитие и контакти – заобиколени от колеги, от учени и идеи, младите хора чувстват значимостта на професията и виждат ясно перспективите, които се отварят за тяхното професионално развитие.


Няма коментари:

Публикуване на коментар