Translate

вторник, 1 юли 2014 г.

Примамливи оферти за български лекари и сестри за работа в чужбина



У нас работят около 700 анестезиолози, а поне 1400 трябват за да се запълни дефицитът. Само до преди пет години те са били около 1600, съобщи д-р Мирослав Ненков – анестезиолог във ВМА. Всяка година не по-малко от 20 човека заминават на работа в Европа. Операции без упойка ни очакват, ако кризата с анестезиолозите продължи със същите темпове през следващите години, алармират специалистите.

--------
Примамливи оферти за български лекари и сестри предлагат болници в Дубай и Абу
Даби. Най-търсени са анестезиолозите, като заплатите за тях варират от 100 000 до 170 000 евро на година в зависимост от лечебното заведение. Изискването е три години стаж по специалността и перфектен английски.

За Дубай и Абу Даби се набират дерматолози и спортни лекари, възнаграждението е между 7000 и 12 000 евро на месец. Търсят се и сестри срещу заплати от 700 до 1400 евро. Специалисти по здравни грижи от България са готови да назначат и в Малта, като лечебните заведения там предлагат възнаграждение от 24 800 евро на година. Огромен глад за медици изпитва Франция. Държавни и частни болници са обявили стотици свободни работни места за доктори от всички специалности. Атрактивни предложения за нашите лекари има и от болници в Германия, Великобритания, Ирландия, Белгия и Дания. По данни на Българския лекарски съюз около 500 лекари напускат всяка година България.
--------
Френската държава търси да наеме български медицински кадри. Според обявите най-високо заплащане се предлага за кардиолозите. Обявената годишна заплата за тях е в диапазона между 700 хил. и 100 хил. евро. Изискванията са специалистите да имат поне година опит. Обявени работни места в страната има и за еднокринолози, педиатри, анестезиолози и физиотерапевти. В Англия пък осигуряват заплати от 1200 до 1500 паунда на месец за медицински сестри и болногледачи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар