Translate

сряда, 2 юли 2014 г.

Пловдив вече разполага с най-модерния инвитро център на Балканите



Израелската клиника „Ню Лайф", за чието предстоящо изграждане „Марица" писа преди година, вече е готова - оборудвана по всички медицински правила и снабдена със суперапаратура.

Инкубаторът за инвитро инкубиране на човешки ембриони е последно поколение, един от 7-те в своя клас в света. Болницата ще прилага и микроманипулационната система ИКСИ - друг модерен метод за оплождане.

Изграждането и оборудването на „Ню Лайф" е първата сериозна израелска инвестиция в областта на здравеопазването в България.

Персоналът, който ще работи в центъра, е обучен във водещи болници в областта на репродуктивната медицина - „Асута" в Тел Авив и „Хадаса", Йерусалим. Главният ембриолог доцент Румен Димитров е напуснал София, за да прилага знанията си в клиниката. Той, управителят д-р Добринка Петрова и целият екип ще работят съвместно с водещите специалисти в инвитро процедурите професор Нери Лауфер, акушер-гинеколог и почетен консултант по репродуктивни технологии в Израел, и д-р Анат Сафран. Поставили сме си за цел повече двойки да се възползват от постиженията и ноухауто в центъра, обясниха спецовете.

Клиниката бе разгледана вчера от кмета Иван Тотев и посланика на Израел Н. Пр. Шаул Камиса-Раз. Срещнахме подкрепата на г-н Тотев и с помощта на др Невен Енчев убедихме инвеститорите, че центърът трябва да е в Пловдив.

Тук живее една от най-големите еврейски общности, идват много израелски туристи, по тази причина тук ще има почетен консул в лицето на д-р Енчев. Неговият принос за създаването на клиниката също е много голям, подчерта посланикът. Пред кмета дипломатът се ангажира с привличането на още израелски инвестиции. След завършването на модерен Онкологичен център в София инвеститорите ще дойдат в Пловдив.

Убеден съм, че от тази болница ще си тръгнат много щастливи двойки, каза кметът Тотев, който оприличи центъра с фабрика за сбъдване на желания, в която работят магьосници.



В.”Марица”

Няма коментари:

Публикуване на коментар