Translate

сряда, 2 юли 2014 г.

От КНСБ и КТ "Подкрепа" настояха за ясна пенсионна реформа



И за решаване на спешните проблеми в пенсионната система. В края на тая година изтича действието на параграф четвърти от преходните и заключителни разпоредби на Кодекса за социално осигуряване. Казано с две думи, от 1-ви януари категорийните
работници трябва да получават пенсиите си от пенсионните фондове, което, както е известно, не може да стане и никога няма да може да стане, каза вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров също настоява за решаване на спешните проблеми в пенсионната система. В противен случай стаж и възраст ще нарастват от догодина, както бе определено от правителството на ГЕРБ - с по 4 месеца, което е неприемливо за синдиката.
"Ново правителство, старо правителство, служебно и всичко останало - трябва да се намери поне минималния консенсус по тези три въпроса - ранното пенсиониране, стажа и възрастта и криминализирането на укриването на неплащането на вноски, което ощетява допълнително с допълнително пари за някаква стабилност на системата", каза той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар