Translate

понеделник, 30 юни 2014 г.

Иван Минчев-носителят на титлата "Мистър Менхънт България" за 2013 стана треньор по тапаут



Тренировките са на открито всеки уикенд в Южния парк

Иван Минчев-носителят на титлата "Мистър Менхънт България" за 2013 прокара и на родна почва най-голямата мания в Щатите в момента, а именно спортната дисциплина тапаут, която още преди 3 години предизвика голям интерес сред американците. Спортното занимание представлява нова кардио програма, с която се топят 1200 калории за около час тренировка.
"Tapout е изключителна тренировка, чиято цел е да ви помогне в битката с изгарянето на мазнините и изграждането на чиста мускулна маса. Програмата е разработена от професионалния състезател и треньор по MMA и кондиционен треньор Майк Карпенко. Тя се основава на комбинация от кардио и силови упражнения, съчетани с забавни и предизвикателни ритници, юмруци и лакти, които ще ви променят само за 60 дни, стига да издържите 45-60 минути дневно", разказва Минчев, който се занимава от години и с лека атлетика, състезател е в най-тежката дисциплина - десетобоя.
Съгласие за съвместна дейност с Tapout-Bulgaria е дал лично г-н Карпенко, притежател на международната марка Tapout, като от българска страна лицензиран представител е Иван Минчев, председател на Българска Федерация по Tapout.
Тренировките с родния Мистър Менхънт се провеждат всяка събота и неделя в Южен
парк от 18 часа, на входа на парка от към ул “Козяк". Те са без ограничение на възрастта и няма значение до колко физически е подготвен човек.
" Практичен човек съм, а времето е ограничено за всеки един от нас. Този спорт доказа своята ефективност. Този вид упражнения ми доказаха как в рамките на 60 минути изгарям повече калории отколкото много време във фитнеса. Бързите резултати ме накараха да започна да се занимавам с този спорт, все пак с него аз достигнах и титлата Менхънт", обяснява о 25-годишният пловдивчанин.
Въпреки, че тренировките се провеждат на открито, на Иван му прави впечатление, че все повече хора проявяват голям интерес към този вид спортно занимание. "Първоначално някои от тях гледат скептично на тренировките, но след време идват и изявяват своето желание да тренират с нас, даже идват майки с малки деца, които също се включват по тази причина", разказва Мистър Менхънт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар