Translate

вторник, 1 юли 2014 г.

Аз знам че проблемите в здравеопазването датират от началото на века



Специализираната очна болница във Варна се подготвя за учебен център на европейския борд по офталмология, съобщи нейният управител д-р Руслан Тошев. Това означава, че съвсем скоро колеги от цяла Европа ще могат да специализират тук в определени области, обясни той. Подобен учебен център има засега само в София. Готвим се усилено за предстоящата акредитация, увери д-р Тошев. Единственото, което е необходимо, е Очната болница да се сдобие с по-нов съвременен операционен микроскоп, за което се разчита на община Варна.
--------
Аз знам че проблемите в здравеопазването датират от началото на века. Нито в един от последните периоди на са взимани спешни мерки за подобряване на здравеопазването. То не е в кондиция, но така го заварихме. Половинчати мерки в здравеопазването не вършат работа. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски от трибуната на Народното събрание на въпрос какви мерки ще предприеме правителството срещу кризата в здравеопазването.
„Опитът на предишното правителство, което стана рекордьор по смяна на здравни министри, показва, че проблемът не е кой управлява, а как управлява”, коментира премиерът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар