Translate

вторник, 1 юли 2014 г.

Гласят България за старчески дом на ЕС



Между 3 и 5 милиона възрастни европейци се очаква да бъдат приети в българските спа и рехабилитационни центрове през следващите 10 години.
Това заяви д-р Димитър Благов от „Клъстер за медицински туризъм“ на специализирана конференция в столицата. Очаква се България да стане приемник на стари хора от Европейския съюз, тъй като социалните фондове на Стария континент издъхват. "Идвайки тези хора, ние ще ангажираме местното население да работи.
Парите, които ще получаваме по линия на обгрижването на тези хора, няма да бъдат малко, защото те няма да са съобразени със стандартите на България", коментира експертът. Освен това денталният туризъм у нас придобива сериозна популярност през последните години, обясни пред БНР Весела Цолова, директор на програма "България ви очаква".
"Денталният туризъм е вече изключително популярен за България, тъй като нашите зъболекари са на много високо ниво, да не говорим за конкурентните цени, които имат тези услуги", категорична е тя. По думите й както чужденците, така и българите в чужбина могат да се възползват от качествено лечение у нас.
Развитието на медицинския туризъм трябва да става с държавни регулации, тъй като без участието на законодателя това би останало само мечта, допълни тя. Според нея София има потенциал да се превърне в здравна столица на Европа. Тя подчерта, че у нас хората нямат много добра култура на застраховането, макар застрахователните компании да покриват много по-високи суми от здравната каса при различни инциденти.

В.”Новинар”

Няма коментари:

Публикуване на коментар