Translate

петък, 7 октомври 2011 г.

Магнитните бури се очакват на 6, 15, 18, 26, 28 и 30 октомври

Човек обаче ги усеща два дни по-рано.
Магнитните бури, представляват изхвърлена от Слънцето материя, която, достигайки до Земята, взаимодейства с магнитното поле и така усилва неговите вариации.
Подобно на метеорологичната буря, която освежава въздуха с йонни излъчвания така и магнитната стимулира цялостно човешкото тяло и процесите в него. В резултат след първоначалното натоварване, както при гимнастиката, следва  изморяване, но след няколко дни мускулната маса се стяга, човек заяква и се чувства добре. След тях обикновено преминават хроничните главоболия, очните възпаления, някои видове алергии и дори гастритните състояния, причинени от стрес т.е. укрепват човешкият организъм.
Хипертониците или хипотониците, хората с кардиопроблеми или бъбречни и жлъчни заболявания, са подложени на реални рискове от влошаване на състоянието. Два дни преди самата буря кръвното на хипертониците може да падне застрашително, а на хипотоноците да се повиши прекомерно.
В тази връзка специалистите препоръчват в такива дни прозорците да се отварят за кратко и дори когато са затворени, да се стои по-далече от тях, тъй като силно магнетизираният въздух прониква и през най-добре херметизираната дограма и натоварва организмът на тези болни.
В такива рискови за хронично болните дни трябва да се избягват тежките храни, да се ограничат въглехидратите и мазнините и да се наблегне на течностите, предимно фреш сокове от кисели плодове и зеленчуци. Не трябва да се преяжда, тъй като това може да послужи като тласък за сърдечен пристъп.Сърцето и мозъкът може да се окажат без кислород заради това, че кръвта е преразпределена към претъпкания стомах.
Алкохолът, дори бира, както и тютюнопушенето не се препоръчват. Пътуванията, особено на дълъг път, също трябва да се ограничат, тъй като умората от магнитните бури притъпява вниманието. Причината е високото съдържание на отделения радон във въздуха в резултат на магнитните бури. Именно той разконцентрира човек, резултатът са повече катастрофи и трудови злополуки в производствата.
Към по-интензивен начин на живот лекарите препоръчват да се премине едва на 3-тия ден, след като те са преминали.
------
Главоболието, нервността, раздразнителността, много повече от обикновено,   могат да се дължат именно  на магнитните бури.Те  могат да влияят и на децата, които стават по-агресивни или обидчиви, по-бавно се справят с училищните задължения и са по-разсеяни по време на часовете.
Освен това много от хората, на които магнитните бури влияят, се оплакват и от безсъние. Специалистите съветват в такива периоди да се избягват силни подправки, кафето и шоколадът. За намаляване на нервното напрежение и за улесняване на заспиването могат да послужат медът и различните видове чай, особено ментата и маточината. Топлите душове и бани също спомагат за лесно заспиване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар