Translate

вторник, 22 октомври 2019 г.

Проведе се - IX-ти Национален конгрес по интервенционална кардиология


Над 60 лектора и 350 участника присъстваха на престижния медицински форум

Девети Национален конгрес по интервенционална кардиология се проведе в периода 17-20 октомври в хотел "РИУ Правец Ризорт", Правец. Над 350 участника от България и света се включиха в кардиологичния форум, организиран от Българското дружество по интервенционална кардиология /БДИК/.
Повече от 60 бяха лекторите във форума, сред които проф. Джордж Сианос и проф. Лампрос Михалис, Гърция, проф. Имре Унги, Унгария, д-р Рави Наир, САЩ, проф. Нараянсвами Шрирам, Германия, д-р Валери Гелев, председател на БДИК, доц. Мария Токмакова, председател на ДКБ, д-р Васил Трайков, председател на СКЕБ, проф. Диана Трендафилова, проф. Иво Петров, проф. Пламен Гацов, доц. Добрин Василев, доц. Васил Велчев, проф. Юлия Джоргова и други водещи специалисти от всички сфери на кардиологията у нас.
В рамките на четиридневния конгрес, освен лекции, дискусии и обучителни модули, бяха излъчвани и операции на живо от катеризационни в София, Пловдив, Варна и Хасково.
Организираме този конгрес в България на всеки 2 години и той вече се наложи като един от най-престижните международни форуми, в който се представят и обсъждат най-иновативните и дискусионни теми в инвазивната кардиология“, сподели д-р Валери Гелев, председател на Българското дружество по интервенционална кардиология. В тазгодишното издание, БДИК има съвместни сесии с Дружеството на кардиолозите в България /ДКБ/, Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология /СКЕБ/, Българското дружество по кардиохирургия и интервенционални кардиолози педиатри.

Няма коментари:

Публикуване на коментар