Translate

понеделник, 21 октомври 2019 г.

Малчугани в помощ на най-добрите шеф-готвачи в Международния ден на готвача


Над 50 деца се включиха в, инициативата, част от програмата „Нестле за по-здрави деца“, заедно с шеф Виктор Ангелов, шеф Жоро Иванов и Лео Бианки

Програмата „Нестле за по-здрави деца стартира с още по-амбициозни цели, свързани с балансираното хранене при децата, тази година. И в тази връзка за четвърта година инициативата отбеляза Международния ден на готвача, като събра на специално събитие в МУЗЕЙКО едни от най-популярните шеф-готвачи у нас, деца от страната и техните учители.
Първите 45 детски градини и училища, които се регистрираха за участие в програмата през учебната 2019/2020 година, имаха възможността да научат лично от шеф Виктор Ангелов, шеф Жоро Иванов и Лео Бианки защо балансираното и разнообразно хранене е полезно и същевременно как приготвянето на домашна храна може да бъде лесно и забавно.
„От опит знам, че ако искаме да разнообразим менюто на децата ни с продукти, които те не познават или не харесват, най-добрият начин това да стане е като ги включим в любимо тяхно ястие“, сподели шеф Ангелов, който приготви с помощта на малките откриватели трислоен сандвич с три вида хляб /лимонов, сушени домати и магданоз/, като по този начин провокира тяхното любопитство да опитат нови и непознати за тях продукти.
Бианки сподели с децата, дошли да научат тайните на здравословното хранене, че любимите им храни могат да бъдат приготвени с вкусни и полезни съставки. Той представи пред присъстващите на събитието зеленчукови талиатели от краставици с кубчета моркови, фенел и ябълка. Лео сподели, че е избрал тази рецепта, за да предизвика по интерактивен начин интереса на децата към зеленчуците и да ги подкани да станат неразделна част от менюто им.
Шеф Иванов, президент на Евроток България, демонстрира как се приготвя сладолед с помощта на гранулиран азот. Ефектният десерт е направен само с натурални продукти, а атрактивният начин на поднасяне е част от забавлението, което децата могат да изпитат, когато готвят. Той сподели с гостите някои тайни от кулинарията.
„Като родител за мен е много важно децата ми да се хранят балансирано и да обичат движението и спорта. Точно затова приемам тази инициатива като лично моя кауза“, разкри Петър Стоилов - новият изпълнителен директор на Нестле България. „Поставихме си много амбициозна цел с лансирането на програмата „Нестле за по-здрави деца“, която няма да спрем да следваме. Вярваме, че изграждането на познания в най-ранна детска възраст днес, ще спомогне за възпитаването и порастването на едно по-здраво общество утре“, сподели Нели Ангелова, Директор комуникации Нестле Югоизточен пазар. Тя допълни, че през учебната 2019/2020 година програмата „Нестле за по-здрави деца“ разширява своя обсег и вече участие в мащабната инициатива могат да вземат не само училища с начален курс на обучение, но и детски градини на територията на цялата страна.
Програмата Нестле за по-здрави деца“ и нейната цел за изграждане на култура за
здравословен начин на живот от най-ранна детска възраст бяха подкрепени и от част от посланиците на програмата - Евгени Иванов-Пушката, Маруся Иванова и Асен Аролски. По време на събитието те споделиха колко е важно балансираното хранене и активния начин на живот, за да растат българските деца здрави и щастливи.
Записванията за програмата за настоящата учебна година ще продължат до 15 март, като повече информация можете да откриете на следните линкове: https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids и www.jiveiaktivno.bg.


Няма коментари:

Публикуване на коментар