вторник, 22 октомври 2019 г.

Лидл България започна строежа на 100-ия си магазин в страната


Поне 5 нови магазина планира да открие веригата през следващата 2020 година

Лидл България стартира строежа на 100-ия си магазин в страната Така веригата отбелязва ключов момент в своята история и затвърждава устойчивата си експанзия от 2010 до сега.
Юбилейният магазин ще зарадва жителите на кв. Княжево в началото на следващата година, когато компанията ще има и още един голям повод за празнуване, а именно своята 10-та годишнина на българския пазар. Новият филиал ще предложи всички характерни за Lidl предимства – удобна локация, обширен паркинг, простор и уют, лесна и удобна подредба на стоките, както и богато портфолио от висококачествени продукти с оптимално съотношение качество-цена.
Водена от желанието да предложи най-характерните за хранителната верига предимства, Лидл България ще продължи своята експанзия. През 2020г. компанията ще открие поне 5 нови обекта, като фокусът отново ще бъде върху по-големите градове и Черноморието.
През т. г. отвориха врати общо 7 Lidl магазина, като част от тях бяха в напълно нови локации, като Св. св. Константин и Елена, Поморие и Царево. В София компанията откри 3 магазина в по-централни райони, изцяло съобразени с изискванията на градската среда и предпочитанията на потребителите.
Едновременно с това, компанията продължава и с грижата за съществуващата магазинна мрежа като инвестира и в реновирането на настоящите си магазини. Програмата за реновиране включваше общо 60 магазина, като през 2019 бяха реновирани и последните 18 обекта. Така модернизацията вече е факт във всички магазини на Lidl. Повече простор и комфорт за клиентите и служителите, внедряване на най-съвременна техника и оборудване, както и цялостна подмяна на осветлението с енергоспестяващо LED осветление с цел подобряване на енергийната ефективност са част от мерките при обновяването, които допринасят за модерната визия и устойчивото и отговорно присъствие на Lidl в цялата страна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар