Translate

вторник, 22 октомври 2019 г.

Безплатни консултации с водещ онкогинеколог в София


На 23 октомври в България ще гостува доц. д-р Алпер Каральок, водещ специалист по онкологична гинекология от високотехнологичната болница Liv Hospital в Турция. Той ще консултира безплатно пациенти в София.
Гинекологичните заболявания са сред най-големите страхове на всяка жена, а онкологичните гинекологични диагнози са едни от най-честите. Те идват от ракови клетки, възникнали в някой от органите на репродуктивната система у жената. Ракът на маточната шийка е 4-то по честота злокачествено заболяване при жените в световен мащаб, ракът на ендометриума /матката/ е на 6-о място, а на яйчниците – на 8-мо. Годишно повече от 1 милион жени по света са засегнати от тези диагнози.
Ендоскопските или минимално инвазивни хирургични методи подобриха значително лечението на тези заболявания и качеството на живот на пациентите с онкогинекологични заболявания, посочва доц. Каральок. Това са хирургични техники, при които диагностиката и лечението се подпомагат от много малки камери, вкарани през малки отвори в тялото. Такива операции се характеризират с по-малки разрези, по-малко болка и по-кратко време за възстановяване. В Liv Hospital те се извършват с високотехнологични HD камери и намират широко приложение: при отстраняване на миома на матката; за лечение на кисти на яйчниците и ендометриозни кисти; при пролапс на матката и извънматочни бременности, както и в лечението на злокачествени онкологични заболявания.
Доц. Каральок е онкогинеколог със значителен професионален опит, включително и в отделението по онкогинекология на Memorial Sloan Kettering Cancer Center – една от най-реномираните лечебни и изследователски институции в областта на онкологията в САЩ. Автор е на повече от 50 научни статии, публикувани в национални и международни журнали.
Консултациите с него в София на 23 октомври са безплатни и ще се провеждат по предоставени от пациентите медицински документи и образни изследвания. Желаещите трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

Няма коментари:

Публикуване на коментар