четвъртък, 24 октомври 2019 г.

Юбилейното десето издание на кариерния форум „Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ срещна бизнеса и образованието в четири академични града в България


Най-големият специализиран кариерен форум събра 2400 млади специалисти и 114 компании, предлагащи заетост в секторите

Десетото, юбилейно издание на специализирания кариерен форум „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ срещна 114 компании изложители с 2400 посетители. За първа година събитието се проведе в четири академични града – София, Пловдив, Варна и Габрово. Събитието дава възможност на студенти и млади специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинг индустрията, да се срещнат с компаниите лидери в секторите и да открият своето ново работно място или шанс за участие в стажантска програма.
За изминалите десет години, през които се проведе, форумът „Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ се доказа като мястото, където фирмите в най-динамично развиващите се браншове в България срещат своите бъдещи колеги. За десетте години на провеждане, форумът е бил посетен от 12000 посетители, а успешно назначените млади специалисти са близо 2000.
Специфично за форумите, които JobTiger организира е, че се организират на ниво академичен град. По този начин те спестяват време на бизнеса, като дават възможност на участващите компании да се срещнат с възпитаниците на всички университети в града в рамките на един ден на едно място. За младите хора – едно от най-големите и значими предимства на кариерните форумите е, че дават възможност те да срещнат на живо с представители на бизнеса, да намерят своето бъдещо работно място, да се ориентират на пазарът на труда у нас и да получат съвети за успешната си професионална реализация.
Форумът се организира от JobTiger, a златен спонсор за втора поредна година е LiveArea.
Партньори на събитието са Министерство на образованието и науката, Министерство на икономиката, КРИБ. 
Няма коментари:

Публикуване на коментар