Водещият на „Ловци на
храна“ Chef Андре Токев гостува в студиото на „Преди обед“, за да сподели със
зрителите на bTV личните си преживявания по време на снимките
на предаването за кулинарен туризъм в далечна Бразилия. На около 10 000
километра от България журито на MasterChef разбира,
че е станал дядо. Екзотичното пътуване, свързано с опознаването на различната
култура, нови продукти и вкусове, е било запълнено с много емоции около появата
на новия живот в семейството му. Известният бразилски готвач Chef Гуга Роша
/Guga Rocha/, които изследва кулинарните традиции на инианците, е бил първият,
който е поздравил Андре. „Моите дъщери бяха голяма мотивация в живота ми. Сега
внучката ми Ема-Мари е голяма мотивация и забава.“, сподели Chef Токев.
След първия си досег с
богатството на продукти и традиции от цяла Европа, събрани на пазара на Сао
Пауло, който зрителите на bTV видяха във вчерашното издание на „Ловци на храна“, Андре ще се впусне
в опознаване най-популярната напитка със своя приятел Йордан Дъбов. Заедно с
кафе експерта на световно ниво, кулинарят ще разбере какво се крие зад една
чаша от ароматната напитка. Те ще изследват историята, традициите в
отглеждането и приготвянето, ще посетят специализирани ферми и ще опитат от
най-скъпите сортове в света.
Chef
Токев е впечатлен от
толерантността на бразилците, която е усетил при всеки контакт с тях, дори и
спрямо противниците на напрегнат футболен мач. Според него южният народ оценява
високо всичко красиво и интересно, независимо от неговия произход. Интересен
факт е, че родината на възприеманите като традиционни за България продукти –
домати, краставици, чушки и тиквички, всъщност е Бразилия. Разбира се, там
разнообразието на сортове е огромно и вкусовете им са различни. Chef Токев даде пример с краставица, която отвътре
изглежда като киви, доматите растат на храсти, а местните сервират ребра от
риба.
За какво се използва
тапиоката в бразилската кухня, какви вкусове събира миксът от италианци, немци,
руснаци, евреи, ливанци и японци? С какво ще нагостят местните българския топ
кулинар и защо той е бил изненадан от цвета на кашуто, не пропускайте в „Ловци
на храна“, тази неделя от 12:30 часа по bTV.
Няма коментари:
Публикуване на коментар