Translate

петък, 18 октомври 2019 г.

Информационна среща с водещ мамолог в месеца за борба с рак на гърдата


Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост се включва в месеца за информираност за борба с рак на гърдата с информационна среща със специалисти от клиниката.
Ракът на гърдата е втората най-честа причина за смъртност при жените. Една от всеки шест жени диагностицирани с рак на гърдата е на възраст между 40 – 49 години.
През последните години се отбелязва значителен напредък при лечението и удължаването на живота при рака на млечната жлеза. Средно 72,8% е 5-годишната преживяемост у нас, а в Европа – 83,8%. Около 60% от пациентките у нас се диагностицират в ранен стадий, и именно навременното диагностициране играе важна роля при излекуването на това заболяване.
"Твоето здраве е твоя отговорност" е събитие, което има за цел да информира дамите кои са най-съвременните скрининг методи за рак на гърдата, кои са най-разпространените рискови фактори и колко често трябва да посещават мамолог. 
По време на срещата дамите ще получат ценни съвети как да извършват прегледи сами вкъщи и ще разберат каква е ролята на хранителния режим за превенция на онкологичните заболявания.
Информационната среща ще се проведе на 19 октомври (събота) от 11:00ч в сградата на болницата на адрес: бул. Цариградско шосе 66 А, Конферентна зала – 7 етаж.
Лектори на събитието ще бъдат д-р Александрина Перчева, един от водещите мамолози в България с над 10 годишна практика в областта на Образната диагностика и д-р Емилия Дончева, специалист хранене и диететика в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ.
Събитието е безплатно, а повече информация за него може да откриете тук: http://bit.ly/eventbreastcancer или на 0700 13 127.

Няма коментари:

Публикуване на коментар