Translate

събота, 19 октомври 2019 г.

Проектът „ПУЛСС“ – удължен с година


Крайният срок по изпълнението на проекта „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ /ПУЛСС/ е удължен с година и вече е 31 декември 2020 г. Бюджетът му възлиза на 7 млн. лв., които са 100 % безвъзмездна финансова помощ.
Основната цел на проекта е подобряване качеството на предоставяната спешна медицинска помощ чрез инвестиции в човешкия капитал - обученията на служителите от системата на спешната медицинска помощ, съобщиха от МЗ.
Към момента е изготвен анализът на нуждата от обучение на служителите от системата на спешната помощ, създадени са методика и програми за обучението на всички категории персонал от спешните центрове и отделения, разработени са методики за първоначална и периодична оценка на професионалните компетентности в системата на спешната помощ, както и са изготвени диагностично-терапевтични протоколи и алгоритми. Доставено е и въведено в експлоатация специализирано оборудване и обзавеждане. Проведени са и процедурите за избор на изпълнител, който да проведе обученията на служителите на спешната помощ, и друг – който да осъществи логистиката, свързана с обученията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар